Fonds voor wolallergoten

Moet je kijken wat voor voorzieningen er zijn als je benen eraf zijn of als je blind of suïcidaal bent. Busjes, kortingen, vrijstellingen, noem maar op. Maar als je allergisch bent voor wol zegt de overheid: zoek het maar uit.
Vanmiddag 4,5 millimeter hak gesleten (zowel links als rechts) op zoek naar iets warms dat niet jeukt. We zijn in dit land gek op wol. Het moet overal in, al is het maar in een boord of een kraagje. Niemand die eventjes de moeite neemt om te bedenken: misschien zijn er wel mensen die wol helemaal niet zo fijn vinden, die al hele nare jeugdherinneringen hebben aan een bepaald type zondagse kleren met wol, en die niet ook nog eens een rottige volwassenheid willen hebben. Nee, daar denkt bijna niemand aan.
Uiteindelijk gescoord: een vestje van Laltramoda. Samenstelling: 60% zijde, 13% katoen, 13% kasjmier, 10% nylon en 2% elastane. Prijs: 149 euro. Een bijstandsmoeder moet daar vier jaar voor sparen, maar het kabinet van samen leven, samen spelen, samen dit en samen dat, draait onverschillig het hoofd af.
Stop die schurken.

6 gedachten over “Fonds voor wolallergoten

 1. een lief vestje! ik was gisteren ook op antikriebeltocht, en bezit nu twee grijze coltruitjes van kriebelloos materiaal. niet dat ik zo dol op collen ben, maar ze maken me wel bestand tegen een kraag in mijn nek, zelfs tegen een kraag van wol.
  wat vind je ervan om gezamenlijk subsidie aan te vragen bij de regering om ons ’s winters voortaan uitsluitend in kasjmir te hullen?

  jonneke

 2. Collen zijn buh, he. Dan voel ik me zo schooljuf. Qua kasjmir (kasjmier, cashmere) weet ik het zo net niet. Dat kan ook jeuken. Maar dat de regering hier potjes voor aan moet spreken is duidelijk.

 3. kasjmier, jeuken???
  nu je het zegt, daaar heeft het één keer op geleken, maar bij bestudering van het etiket bleek het geen zuivere kasjmier te zijn. volgens de advertentie ging het weliswaar om kasjmier (daarom had ik het ook had gekocht), maar in werkelijkheid was het een mengsel van kasjmier en enge kriebelwol.
  zuivere kasjmier die kriebelt, die ken ik niet.

  jonneke

 4. de oplossing: op dinsdagavond naar de winkel van sinkel (daar komt de plaatselijke stitch n bitch bijeen) en het zelf breien. een wereldsmoes om je alleen nog bezig te houden met zijde, katoen, bamboe (extra super anti allergisch) en andere niet-wolletjes. er is veel aandacht voor ander materiaal onder breiers, dus dat gaat lukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *