Dingen met smoel

Ik ben een animist. Ik schrijf alles wat los en vast zit gevoel en intenties toe. Daar word je heel snotterig van. Dingen met smoel vind ik helemaal… Nou ja, ik ben dus nooit alleen. Ik breng bijvoorbeeld de avond gezellig door met mijn rijstkoker. Mijn rijstkoker heeft een leuk koppie en vrolijke uitstaande oortjes. Het lichtje ‘warm’ doet denken aan achterlichten en ik heb iets met achterlichten. Het smoel van auto’s wordt bepaald door de vorm en stand van achterlicht. Je hebt een blotekonterige Ford met lichten aan weerszijden van de achterruit in plaats van op zijn achterwerk. Veel nieuwe auto’s hebben afzichtelijke achterlichten met lukrake ronde lijnen en driehoeken. Met streepjeslichten kijken auto’s chagerijnig, met ronde lampen dommig vrolijk. Mijn favoriet: het type vierkante rechttoe rechtaan lampen op bestelbussen van voor 1985.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *