Boekenbob en zijn kleine brievenbus

Zo’n dag.
A. De fotograaf die 75 euro voor hergebruik van zijn foto vroeg (wat al belachelijk veel is) gooide er in zijn factuur nog BTW op ook. Had ik maar afgedongen dacht ik, en probeerde of ik mijn hoofd stuk kon slaan tegen de muur.
B. Een B&B in Kopenhagen, Host nummer 19503, wilde na een onpersoonlijk automatisch mailtje direct al 50 euro incasseren bij annulering.
C. Bij thuiskomst lag eindelijk de Deense bestseller Hondenkop van Morten Ramsland in de brievenbus. Besteld via tweedehands-boeken.nl. Maar terwijl normale boekverkopers eerst netjes mailen hoeveel de totale kosten (boek + verzendkosten) worden, had Boekenbob me het plompverloren opgestuurd en rekende 6,75 portokosten. Dan heeft het ook lekker zin om een boek tweedehands te kopen. Op de verpakking: postzegels uit de vorige eeuw. Was deze man nooddruftig en moest hij daarom op deze doffe wijze aan zijn schamele centjes komen? Woonde hij in een door klimop overwoekerd huis met schimmelige vitrage en ondergescheten vloeren dat tot het plafond was volgestouwd met boeken? Wist hij wel dat we inmiddels in de 21ste eeuw leefden?
Maar ineens nam mijn PVV-kant het roer over en mailde ik een schreeuw om rechtvaardigheid: ‘Stuur maar eens een redelijke rekening!’ En in onzichtbare inkt (zo beleefd ben ik wel): ‘Eikel!’
Uit het weerwoord van Bob:
‘Zodra het boek niet door de brievenbus kan moet ik het als pakket verzenden en daar vraagt TNT momenteel 6,75 voor. Het is niet anders.’
Ik weet niet natuurlijk hoe klein het brievenbusje van Bob is, maar Hondenkop past prima door een normále brievenbus.
Aan de andere kant, als je dagelijks postzegels uit 1975 op driedubbel ingepakte boeken moet plakken word je onherroepelijk zo.
Hier Bob, je geld.
Vervolgens dronk ik een mooi glaasje wijn en kreeg ik een alleraardigst mailtje van Lotte, de laatste goeie mens ter wereld. Bij zo’n vrouw wil ik wel in oktober in de B&B: minihotel Tarnborg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *