Bal met bijstandsmoeder

Voor de nieuwe site graaf ik in dozen met oude artikelen van mijn hand. (Best een berg. Leuke, haast vergeten dingen.) Vandaag stuitte ik op een artikel in de serie StudentInZaken voor het Utrechts universiteitsblad. Op de foto drie jongens, strak in het pak. Echte ballen. Ik vroeg ze naar hun drijfveren om als student een eigen bedrijfje te beginnen en één van hen vertelde dat zijn moeder een bijstandsmoeder was. Hij wist te goed wat het was om geen geld te hebben. Maar hij had liever niet dat ik dat in de krant schreef. Niet dat hij zich schaamde, maar ja, hij wilde niet dat de anderen het wisten omdat, nou ja.
Ik drong niet aan, hou geheimen graag onder de pet. Maar intrigerend was het wel, die pose van een welgestelde achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *