Vitaminenfabriek

Het moet want het is goed en alles wat goed is moet, maar ik denk bijvoorbeeld nooit om drie uur ’s middags: o, o, o, wat heb ik toch zin in een appel. Appels zijn zuur, ze raspen langs je tanden en terwijl je ze eet druipt er sap langs je mondhoeken.
Sinaasappels moeten gepeld. Er zijn exemplaren die dat gewillig toestaan. Anderen verzetten zich. De schil laat plukje voor plukje los en dan heb je nog dat witte velletje.
Peren. Lekker, maar te veel sap, schillen, klokhuis verwijderen.
Mijn fruitoplossing is dus sinaasappelsap. En daartoe heb ik de Mighty citruspers aangeschaft. Sinds ik een blauwe maandag bij een slecht lopend lunchcafé met de spannende naam ‘Lunchcafé’ heb gewerkt en daar dozen beschimmelde citrusvruchten op handkracht wegperste, zweer ik bij stroomloos. Toch vooral ook vanwege de voorpret over een Nederland zonder elektriciteit waarin jij gewoon je sapje staat te persen of er geen vuiltje aan de lucht is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *